top of page
БЕБЕДО_ФИНАЛ.jpg
Fen.jpg
Bibit.jpg
fenbibit.jpg
поръчай.png
авторите.png
събития.png
chuishte.jpg
potayniche.jpg
контакти.png
vetrovete.jpg
ciela.png

Запознайте се с Фен и Бибит – деветгодишните близначки, които си приличат единствено по своята решителност! Те са открили начин да се пренасят в Приказната гора, където са половин кралски дъщери, имат уютна къщурка и много чудати същества за приятели. С Бебедо̀, умния и ловкия, помагат на катерицата с пауновата опашка и на бебето чубугубъл, гостуват на Изобретателя и на Лъва от кораба, срещат се с малко страшната Баба Дом-би-Дом. Фен, Бибит и Бебедо̀ често са и с бавното, но много силно Чуище. Какви проблеми създава една подлютяваща подправка, какво се случва на морския бряг, твърде опасна ли е лошата кралица... Вече участвате в чудни, а понякога и смешни приключения с много неочаквани обрати.

За онлайн поръчка - изберете желания от вас магазин:

ozone_true.jpg
bgkniga.gif
Книгата

Книжни Криле

С чудноватите си имена, пътуването до друг, вълшебен свят и приключенията на двете близначки, които разбулват своя произход и мечтаят да си върнат полагащото им се, но откраднато от недоброжелатели кралство, книжката има с какво да заинтригува децата от началните класове.

Новите Родители

Двете вдъхват живот на приказните създания Чуище, Бебедо̀, Чубугубъл, Баба Дом-би-Дом, внушават класически ценности като добро и приятелство и стимулират децата да заобичат четенето и книгите, а илюстрациите отличават книжката с енергия, детайлност и характери.

Деси Вълчева

Фантастично, пъстро и завладяващо пътуване. Чудесна книжка, в чийто плен остана моята 9 годишна дъщеря! <3

Люба Пранчова

Чудесна приказка! Завладяваща история, забавни случки, интересни весели герои и красиви илюстрации. Препоръчваме я с Кая (5 г.) и вече искаме продължение. :)

Деян Енев

Аз четох книжката в ръкопис. И останах впечатлен от пъстрия, красив, пълен с тайнствени сияния език на авторката. И освен това – бях свидетел на раждането на илюстрациите ѝ.

Геника Григорова

Много фантазия, жив език и красота. Историята е пълна със случки, герои и приумици, които увличат в приключенстване. А илюстрациите са просто приказни! Както отива на приказка, всъщност 😊

Вече можете да слушате и аудио книгата в Storytel:

storytel1.png
1s.jpg

И още:

Гласувайте за книгата за Награда "Бисерче Вълшебно":

cropped-Logo-Biserche-2019-300x50-transp
Катерина Нейнска
katia.jpg
5s.jpg

Автор

Дебютната детска книжка на Катерина Нейнска е вдъхновена най-много от идеята малкият ѝ син Ясен, когото вече е успяла да запали по приказките, да стане след няколко години неин верен фен. Ясен даже ѝ е помогнал, като веднъж произнесъл едно чудовище като „чуище“. Думата ѝ допаднала за име на интересен герой, почти веднага се оформили още такива, последвани от приключения... Вдъхновена е и от вечната ѝ любов към детските книги, които се научава да чете сама още на 4 (благодарение и на упоритата си баба) и не спира да препрочита и до днес. Астрид Линдгрен, Ерих Кестнер, Джани Родари, Ръдиард Киплинг, Роалд Дал... Любимите ѝ автори са много повече, като винаги са ѝ били слабост приключенията, наситени с висока доза фантазия, изненади и чувство за хумор.Катерина пише от малка и изпробва различни жанрове. Напоследък набляга на приказките и на късите разкази с магични елементи. Учила е визуални изкуства, реклама и маркетинг – магистратурата си завършва в Лондон, а студентската ѝ работа там е разпоредител в West End театри. През последните години е копирайтър в рекламна агенция.

Светломира Минкова
mira.jpg
4s.jpg

Художник

За Светломира Минкова „Фен и Бибит в Приказната гора“ е едно от най-големите предизвикателства в артистичния ѝ живот. Когато Катерина ѝ предлага да илюстрира тази страхотна и вдъхновена история, Мира осъзнава, че работи върху нещо, от което двете ѝ деца, Деян и Мира, трябва да се чувстват горди, като пораснат. Именно затова подлага всяка една от илюстрациите на обективната им оценка и пресъздава героите по начин, който отговаря възможно най-искрено на детските им очаквания. Оригиналните илюстрации на Чуището и Бебедò са закачени в рамки в детската стая, където двамата малчугани играят всеки ден. Това ги поставя до герои като Ян Бибиян, Патиланчо, Пипи Дългото чорапче, Мечо Пух и Прасчо, Малкият принц и Алиса. За Светломира това е втората детска книжка, след „Безкрило хвърчило“ на Красимир Машев, и първа след завръщането ѝ от Малайзия, където прекарва 6 месеца сред вдъхновяващите джунгли, морета и острови. Светломира Минкова е завършила СХУПИ и НХА, магистратурата ѝ е специалност „Текстилно изкуство“. Работи на свободна практика като художник и графичен дизайнер.

Авторите
Среща с авторите на щанда на издателство "Потайниче" на Пролетен Базар на Книгата в НДК

01 Юни 2019 - 12.00 ч. - 13.00 ч.

  • Facebook Social Icon
Представяне на книгата в клуб "Каркасон"

22 Юни 2019 от 16.00 ч.

  • Facebook Social Icon
Среща с авторите на щанда на издателство "Потайниче" на Алея на Книгата в София  

12 Септември 2019 от 18.00 ч.

  • Facebook Social Icon
Срещи с деца от училища в Пловдив, част от  инициативата за насърчаване на детското четене "Разказвачът на приказки"

17 Октомври - 10.00 ч. - 17.00 ч.

  • Facebook Social Icon
Събития
Контакти
  • Facebook
  • Instagram

Последвайте ни: 

Автор: Катерина Нейнска

Художник: Светломира Минкова

potayniche.jpg

Издателство: Потайниче

bottom of page